Coaching

Afstand nemen om dichterbij te komen

Werkwijze

Als je in je persoonlijke ontwikkeling verder wilt en zoekt naar de juiste handvatten kan het zijn dat persoonlijke coaching de oplossing is. Door afstand te nemen van je dagelijkse werk treed je buiten je eigen referentiekader. Je eigen gedrag ter discussie durven stellen is de basis voor verdere ontwikkeling in kijken naar ander nieuw gedrag. Dit vraagt de durf om bekende gedragspatronen los te laten en niet meer bezig te zijn met wie je moet zijn of worden. Anders gezegd, jezelf verder ontwikkelen is eigenlijk meer jezelf durven blijven in de verschillende situaties en daar ook naar handelen.

Bij dit proces wil ik graag adviseren om te kunnen werken aan ontwikkeling. Een organisatie is vaak bezig met beheersen van de bedrijfsvoering. Helaas is beheersen alleen achteruitgang.

 

Intake

Door middel van een intakegesprek maken we kennis met elkaar. Contact ontstaat door de vraag helder te krijgen. Vertrouwen tussen coach en gecoachte is een belangrijke voorwaarde om een traject in te gaan. Vertrouwen is de basis om samen te onderzoeken hoe je efficiënter om kunt gaan met situaties in je dagelijkse werk en hoe je gedrag bewuster in kunt gaan zetten om de gestelde doelen te bereiken. Het kan je helpen om je ineffectieve gedachten om te zetten in gedrag dat je in moeilijke situaties energie geeft om deze op te lossen.