Aanbevelingen

Samenwerken met Sjaak is een vanzelfsprekendheid, de natuurlijke manier in de omgang met mensen maakt hem een zeer prettige persoonlijkheid. Hij durft te zeggen waar het op staat zonder iemand daarmee voor het hoofd te stoten. In de Leadership trajecten, waar ik Sjaak van ken, weet hij mij persoonlijk te inspireren en uit te dagen het beste uit mijzelf te halen. Dat hoor ik ook veel terug van andere deelnemers aan deze trajecten. Sjaak is authentiek en oprecht en komt hiermee snel en soepel tot de kern. Door zijn ruime ervaring in zowel de lijn als in training en coaching is hij in staat makkelijk te schakelen en daadwerkelijk te begrijpen wat er speelt in organisaties. Sjaak is een man die zonder enige ‘opsmuk’ respect krijgt van de mensen om hem heen.

Linneke Stoltenborgh, Talent Development Manager, Vanderlande Industries Veghel

De afgelopen jaren heb ik als algemeen directeur van twee productieorganisaties (150-300fte) samengewerkt met Sjaak. In beide ondernemingen zijn met succes significante (organisatie)veranderingen doorgevoerd om bestaansrecht te behouden in sterk veranderende marktomstandigheden.

Bij het vertalen van beleidsveranderingen op macro niveau binnen een onderneming naar de impact voor afdelingen en individuele medewerkers is externe coaching veelal een effectieve methode. Door zijn ruime (praktijk) ervaring in het bedrijfsleven is Sjaak snel staat de gewijzigde ondernemingsstrategie te doorgronden.

Sjaak weet effectief de zere vinger te leggen op gedrag dat beoogde veranderingen in de weg staat. Hij is in staat om in individuele als ook in groepssessies medewerkers en afdelingen een “spiegel voor te houden” die, soms bijzonder confronterend, de ontwikkelpunten blootlegt waar hij vervolgens mee aan de slag gaat. Gedurende het ontwikkeltraject houdt Sjaak nauw contact met zijn opdrachtgever. Hierbij “durft” hij ook, indien noodzakelijk, verbeterpunten voor directie en management van de onderneming aan te spreken.

John Thomassen, Algemeen Directeur, BOAL B.V.de Lier

Sjaak Kolvenbach heeft al ruim 10 jaar diverse leidinggevende trainingen verzorgd voor kaderleden van het distributiecentrum van Intertoys. Hij ondersteunt de leiding van het DC met deskundige adviezen voor de ontwikkeling van leidinggevenden. Hij past zijn kennis en ervaring toe in de samenstelling van, een op de organisatie toegesneden coachingsprogramma.

Tijdens deze individuele- of groepstrainingen weet Sjaak op een zeer persoonlijke manier alle deelnemers te inspireren om zich open te stellen voor verandering. Hij geeft concrete voorbeelden en tips om elke leidinggevende zich te laten ontwikkelen op belangrijke competenties van het leidinggeven. De trainingen zijn altijd in een ontspannen en humorvolle sfeer, maar nooit vrijblijvend of zweverig. Sjaak Kolvenbach is een prettige partner in de persoonlijke ontwikkeling van de kaderleden van Intertoys.

Mieke de Gier, Hoofd Inkomende Goederen, Intertoys Holland BV Waddinxveen

In de bijna 10 jaar dat ik met Sjaak, in mijn functie als HR Manager, heb samengewerkt heb ik hem leren kennen als een zeer toegewijd en ter zake kundig trainer en coach.

Vanuit zijn eigen jarenlange praktijkervaring (opgedaan in logistieke en productiefuncties) heeft hij een zeer effectieve en eigen stijl van trainen en coachen ontwikkelt. Zowel tijdens individuele, als tijdens groeptrajecten weet hij vaak de kern van de zaak exact te benoemen en schuwt daarbij het spiegelen en de confrontatie niet. Overigens altijd respectvol, oplossingsgericht en met nazorg als de situatie daarom vraagt. Zijn gedrevenheid en enthousiasme tijdens verbeter-, trainings- en coachingstrajecten zijn aanstekelijk en maken samenwerken met hem heel plezierig. Het feit dat Sjaak zich voortdurend zelf blijft doorontwikkelen maakt hem een “state to the art” professional en een goede partner om mee samen te werken.

Hans Carstens, HR Manager BOAL B.V. de Lier

De kracht van Sjaak?
Binnen no time de kern van de zaak raken, geen wollige praat maar to thé point.

Wat hij mee brengt?
Zichzelf, onbevooroordeeld, confronterend maar op een prettige manier.

Waarom wij met Sjaak samenwerken?
Altijd resultaat en samenwerken met Sjaak is heel erg leuk!

Wat ik verder nog kwijt wil over onze samenwerking?
Dat ik al ruim 12 jaar met hem samenwerk, niet continue maar wel heel regelmatig en dat ik dat nog graag 12 jaar wil doen.

Ruurd Klein Langenhorst, eigenaar, Safarm beveiliging, Baarn