Workshops

Sjaak Kolvenbach

Interactieve workshop Roestvrij Samenwerking (27 januari 2007 en 7-8 mei 2012)
In deze workshop gaat Jim Tamm, één van de grondleggers van het California’s labor-management project, met de deelnemers in op de vijf basisvaardigheden van Roestvrij Samenwerken.

Door het gebruik van verschillende methoden (onder anderen interactieve oefeningen, geleide visualisaties, sessies in kleine en in grote groepen) ontdekken deelnemers dat subtiele verschillen in omgaan met competitieve verhoudingen uitmaken of het bijdraagt tot of een barrière is voor samenwerken.

The Human Element European Update (12-15 mei 2010)
Deze update richt zich op de FIRO Theorie® als pijlers voor duurzame verandering. Vanuit verschillende perspectieven worden recente ontwikkelingen binnen organisaties benaderd en wordt inzicht gecreëerd in de toegevoegde waarde van de FIRO Theorie® en The Human Element® voor de ondersteuning van deze ontwikkelingen.

Sociale Duurzaamheid en Winstgevendheid (18 april 2012)
In deze workshop wordt het succesvolle praktijkvoorbeeld van duurzaamheid van Max Hamburger uitgewerkt. Pär Larshans, Hoofd Duurzaamheid bij Max Hamburger Restaurants, laat de deelnemers nadenken over op welke wijze zij duurzaamheid binnen de eigen organisatie kunnen implementeren