06 - 21943204

Wie ik ben

Over Sjaak Kolvenbach

Kolvenbach

Ontdek het zelf

De kracht van openheid

Openheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Dat zijn de pijlers van waaruit ik werk. Uit eigen ervaring – en door jarenlange training – heb ik geleerd dat mensen daardoor bewuster van zichzelf worden. Ik gebruik dat dagelijks. Want door mezelf te durven zijn, toon ik leiderschap. En dat zorgt weer voor vertrouwen.

Werken met wat er al is

In mijn sessies ga ik uit van wat er al is. Waar ben je goed in?
Welke dynamiek leeft er in een groep? Daar steek ik energie in om zo eigenheid te behouden. Trucjes leren of vaardigheden trainen heeft geen zin. Dat beklijft niet. Maar als mensen patronen gaan herkennen, dan kunnen ze ermee aan de slag. Deze aanpak maakt het heel praktisch.

“Een goede leider is kwetsbaar.

Pas dan kun je direct en eerlijk zijn.”

Van meel tot management

Zelf groeide ik op in de bakkerij van mijn vader. Een echt familiebedrijf, dat we enige jaren samen runden. Toch besloot ik er op een gegeven moment uit te stappen en mijn eigen weg te kiezen. Via verschillende managementfuncties in de foodindustrie werd ik steeds meer aangetrokken tot waar het voor mij om draait: effectief en persoonlijk leiderschap. Zo ben ik het trainersvak in gegroeid. Na vele nationale en internationale opleidingen en cursussen, ben ik senior leiderschapstrainer tot op directieniveau. En dat geeft me veel energie.

Een greep uit mijn

opleidingen en certificaten

  • ITIP, School for live and work
  • The Human Element®
  • The FIRO-B ®
  • Radical Collaboration®
  • Implicit Career Search®
  • The Wilfred Jarvis Institute, Four Quadrant Leadership.
  • Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®)
  • MTRi® Myers-Briggs Team Role indicator
  • The Natural Step level 1 ‘Sustainability for Leaders’.
  • Management issues, Model-learning in practice

“Sjaak changed my view on ‘group trainings’ dramatically. He really lets you see how people feel in different situations. With this in mind, I can now better understand how people react. I asked Sjaak to surprise me with this training, and he did!”

Olaf Schulte

Groupleader Sales, Vanderlande Industries GmbH

Contact

Adres

Emmastraat 39, 6862 GS Oosterbeek

Telefoon

+31 621943204

linkedin